keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Hyvät ja huonot sanonnat

Heipsun!

Jostain syystä viimeiakoina korvaani ovat pistäneet erilaiset sanonnat ja kansan"viisaudet". Haluaisin tavata näitten lausahduksien keksijöitä, sillä joidenkin sanontojen kohdalla ihmettelen suuresti, että minkälainen järjen jättiläinen sieltä takaa oikein löytyy. 

Elokuussa Tukholmasta napsastu kuva. Mitä mieltä olette, onko totta, että ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella? ;)
Ensinnäkin viikko sitten ollessani ripsihuollossa meillä tuli kosmetologini kanssa puheeksi se, miten suomalaiset ovat niin vaatimattomia ja monesti tyytyvät seinäruusun rooliin. (Aika paha yleistys, anteeksi siitä kaikki itsevarmat ja näkyvät yksilöt) Tässä pari sanontaa, jotka ovat suoraan sanottuna syöpää yhteiskunnalle:

"Vaatimattomuus kaunistaa"
Excuse me?! Etsin synonyymejä vaatimattomalle ja netistä löytyi sanoja, kuten "huomaamaton", "mitätön" ja "vähäpätöinen". Kuinka moni oikeasti luokittelee mitättömyyden ja huomaamattomuuden kaunistavaksi piirteeksi? :D Tämän lausahduksen voisi mielestäni muuttaa muotoon "Itsevarmuus kaunistaa".
                                              
"Kellonni on, se onnen kätkeköön"
Hyvänä kakkosena tulee tämä ilosanoma. Ihmekään jos suomalaisia sanotaan masentuneeksi kansaksi, jos ne kaikki vähäisetkin onnelliset ihmiset peittävät onnensa! Tämän sanonnan puolestaan voisi mielestäni muuttaa johonkin tän tyyliseen: "Kell' onni on, se sitä hierokoon toisten ihmisten naamoihin". Hyvä olo on tehty jaettavaksi ja se varmasti tarttuisikin kuin norovirus Siljan laivalla, jos sitä vaan uskallettaisiin levittää.


Onneksi myös tältä puolelta aitaa löytyy kauniita maisemia. No filter needed!

 Onneksi suomen kielestä löytyy myös käyttökelpoisia ja jopa voimaannuttavia ja lohduttavia sanontoja! Tässä muutama lemppari:

"Jokainen on oman onnensa seppä"
Tätä olen tarvinnut sen jälkeen kun päätin jäädä Suomeen. Ensin ajattelin, etten voi olla yhtä onnellinen täällä, kuin Espanjassa, mutta sitten tajusin että minä olen oman onneni seppä ja voin tehdä itseni onnelliseksi vaikka roska-astiassa. Tämä ajattelumalli toimii ainakin minulla, sillä koen olevani onnellinen :)

"Odota parasta, varaudu pahimpaan"
Tämä sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen ja siksi se onkin yksi lempparini!

"Kaikki loppuu aikanaan"
Tämän voi ottaa negatiivisesti, mutta myös positiivisesti: mm. HIIT- treenin aikana tämä on erittäin lohduttava sanonta :D

"Elämä kantaa"
En tiedä onko tämä "virallinen" sananlasku, mutta ysiluokan kevätjuhlassa rehtorimme piti puheen jossa mainitsi kyseisen lausahduksen. Tämä on jäänyt mieleeni ja aina kun on vaikeaa, yritän luottaa siihen että elämä kyllä kantaa ja asioilla on tapana järjestyä. Tähän mennessä näin on aina käynyt!


"Kauneus on katsojan silmässä"
Loppukevennyksenä pari Espanjan kielen helmeä. Harmittaa ettei tullut kirjoitettua niitä ylös aina kun kuuli uuden, mutta tässä pari jotka ovat jääneet mieleen, ja niihin suorat käännökset:

Dar a luz
=Antaa valoon. Eli synnyttää

Consultarlo con la almohada
=Konsultoida tyynyn kanssa. Eli nukkua yön yli.

Ser aguafiestas
=Olla vesijuhlat. Eli olla ilonpilaaja. Olen myös kuullut, kun espanjalaiset käyttävät tätä ilmausta myös englanniksi eli "You are a waterparty" ja sepä se vasta olikin hauskaa kuultavaa.


Hacerse el sueco

=Esittää ruotsalaista. Eli esittää tyhmää.

Nyt nenäliinat valmiiksi ja katsomaan Elämä lapselle- konserttia! Hyvää loppuviikkoa <3



- Karolina















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti