torstai 9. kesäkuuta 2016

Parasta Espanjassa


Hola!

Koska mainitsin aiemmin olevani suht. positiivinen ihminen, ajattelin nyt todistaa sen teille tälläisen ylistyspostauksen muodossa ;)

Auringonlaskut <3

Tässä siis asioita, joita rakastan Espanjassa:


1. Läheisen supermarketin myyjää joka esimerkiksi tänään huuteli viereiseltä kassalta, että osta seuraavan kerran sitä toisen merkkistä vettä, se on parempaa :D Kerran hän myös yllätti minut viinirypälemaistiaisella <3

(EDIT: tänään tämä herrasmies ajoi autolla ohi kun olin kävelemässä salilta autolle ja tarjos kyytiä kotiin... Alkaakohan tää muuttua jo vähän creepyksi :DD)

2. Käyn usein ostamassa vettä minimarketista salini vierestä, jossa kaupan kaksi ainotta myyjää aina kyselevät mitä kuuluu, miten treeni kulkee ja että miten työt sujuu. Kuinkakohan monesti siwan myyjää on kiinnostanut kuulumiseni vaikka olenkin samassa siwassa ravannut koko elämäni ;)

3. Salini omistaja. Tästä voisin kirjoittaa kokonaisen oman postauksen, sillä pari riviä ei riitä tekemään oikeutta ihanalle Davidille! Hän on ottanut minut "siipiensä suojaan" ja häneltä saan apua niin revähtäneeseen olkapäähän, oikeisiin suoritustekniikoihin, puuttuvaan ponnariin kuin jopa pahaan mieleen. Tätä Irkkua tulee varmasti kova ikävä kun palaan kesäkuussa Suomeen määrittelemättömäksi ajaksi.

4. "No pasa nada"- kulttuuri. Viimeviikolla olin
parkkeerannut autoni mäkeen ja siitä lähtiessäni pakitin auton vastaantulevien kaistan kautta "omalle kaistalle" jonne saavuin siis tyylikkäästi peppu edellä :) (tämä ei siis ole ilmeisesti sallittua edes Espanjassa). Eiköhän juuri poliisit sattuneet ajamaan sitä vastaantulevien kaistaa melkeen törmäten minuun, mutta onnekseni he jatkoivat matkaansa naureskellen ja vähän sormeaan heristellen. Hehheh...

5. Melu!! Rakastan sitä että ihmiset puhuu kovaa, suorastaan jopa huutaa! Siitä tulee niin eloisa tunnelma <3

6. Sää. Aurinkorannikko on aurinkorannikko ja siitähän me suomalaiset tunnetusti pidetään ;) Jopa niin paljon, että Fuengirolassa suomalaiset ovat valloittaneet kokonaisen kaupunginosan ja jopa autotallien ovissa saattaa lukea suomeksi "Älä pysäköi autotallin eteen" :'DD

7. Läheisyys ja välittäminen. Ystävät ovat perhettä ja perheet ovat ystäviä ja serkut ovat kuin sisaruksia ja isovanhemmat perheen pää. On niin ihanaa, että täällä yhden kylän asukkaat tuntevat kaikki toisensa ja aina joku on jonkun serkku tai sisko. Tunnen olevani todella etuoikeutettu kun olen saanut tutustua yhteen näin perin Espanjalaiseen, jopa stereotypiseen, kylään.

8. Fruteriat, Panaderiat, Carniceriat sun muut pikkupuodit, eli siis hedelmä-, leipä- ja lihakaupat, joista saa vain näitä kyseisiä tuotteita. Fruterioista tuoreet hedelmät, leipomoista tuoreet leivät ja lihakaupoista laadukkaat lihat. Sääli ettei Suomessa ole tälläistä mahdollisuutta!


Hirmuisesti jäi asioita nyt mainitsematta, mutta jottei teksti venyisi romaanin pituiseksi jätän nämä muut asiat nyt teille arvoitukseksi, tai ehkä joskus kirjoitan niistä jatkopostauksen :) 


Parasta täällä Espanjassa mielestäni on ilmapiiri, eli kaikkien näiden ylläolevien asioiden summa. Täällä on niin rento meininki ja sanotaankin, että Andalucialaiset ihmiset ovat iloisempia ja rennompia kuin muut Espanjalaiset. Uskoo ken tahtoo, mutta vaikea kuvitella että tälläisessä ympäristössä nämä paikalliset täällä olisivat ainakaan keskivertoa apaattisempia :)


Un beso, 
Karolina 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti